Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

#21 Het boodschappenlijstje van…Milou

Donderdag is boodschappen donderdag! Deze week mag Milou haar boodschappenlijstje delen. Milou en ik kennen elkaar echt al heel lang online. Beide hadden wij destijds nog een geheel andere insteek met onze blogs. Zo leuk dat ze nu mee wil werken. Voorheen gaf Milou €120 uit aan haar boodschappen, hier moest verandering in komen. Ze deelt wat ze nu uitgeeft aan haar boodschappen.

Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt etc.)

Mijn naam is Milou, ik ben bijna 30 jaar. Ik ben getrouwd met Werner en we hebben samen een zoontje, Lennox van 1,5.  In het dagelijks leven werk ik drie dagen als eventplanner en ik blog dagelijks over ons familie leven op http://www.shimmer-pie.nl

Wij hebben een tijdje geleden besloten om meer op ons geld te letten. Wij gaven per week zo 120 euro of meer uit aan de boodschappen en gooide veel eten weg. Heel erg zonde!

Sinds kort doe ik dus vaker per week boodschappen (meestal zo’n 5 a 6 keer). Ik ben ook wel een groot fan van boodschappen doen en vind het ook echt heel leuk! Ik heb een budget van 350 euro per maand (gemiddeld 85 euro per week). Dit betekend wel vaak dat we aan het einde van de maand uit de vriezer moeten eten!

Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop

Soms wel en soms niet. Nu ik vaker boodschappen doe bedenk ik meestal voor een dag of 3 wat we eten, de rest zie ik dan later wel. Ik merkte dat we voorheen vaak dingen weg moesten gooien omdat ik bedacht had dat we iets gingen eten aan het einde van de week en ik er dan uiteindelijk helemaal geen zin in had. Dit resulteerde er in dat we iets anders gingen halen. Dus extra geld uit geven en voedsel verspillen. Ontzettend zonde natuurlijk! Voor Lennox kijk ik meestal op de dag zelf wat hij eet. Vaak eet hij met ond mee, maar soms maak ik ook iets anders voor hem. Ik probeer er wel altijd iets heel leuks van te maken. Ik vind het superleuk om creatieve dingen te maken voor Lennox om te eten. Ik zie hem daar ook van genieten! Op mijn instagram deel ik hier ook altijd foto’s van!

Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Afgelopen keer heb ik de standaard week dingen gehaald. Melk (Lennox is een groot verbruiker ;)) kwark, yoghurt, brinta, brood, 2 soorten crackers, beleg, eieren, appels, mandarijn, bananen en druiven. Qua groenten wat standaard dingen als tomaten, komkommer, worteltjes en courgette. Dit zijn de dingen die we altijd wel halen. En daarnaast haalde ik ook eten voor 2x avond eten: aardappeltjes en boontjes (met een stukje vlees uit de vriezer) rijst, prei, ham en kip om nasi mee te maken.

Hoeveel heb je uitgegeven?

Voor deze boodschappen geef ik gemiddeld 45 euro uit. Ik heb daar dan dus nog ongeveer 40 euro voor de rest van de week over.

Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

We hebben grotendeels alles voor ontbijt en lunch voor de gehele week wel in huis. Tussendoor haal ik nog een keer extra melk, een keertje extra beleg, vers brood en het eten voor de avonden.

Wil jij ook eens delen wat je hebt uitgegeven bij je weekboodschappen? Dat lijkt mij in ieder geval super leuk! Je mag mij mailen via: hello@joyfromjoyce.nl.

Facebook Comments

Share this post