Happy momlife

foto
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

2017 hoogtepunt: Linda

Elke vrijdag geef ik het woord aan iemand die zijn/haar hoogtepunt uit het jaar 2017 deelt. Wat maakte voor hen het jaar tot een groot succes? Ze delen hun verhaal, hun hoogtepunt. Vandaag het woord aan Lina van volmaakt-onvolmaakt.

Een hoogtepunt van 2017. Ik moest er lang over nadenken. Wat was nou het allerbelangrijkste wat er gebeurde in het afgelopen jaar? Ik vind het lastig om te zeggen. Er is namelijk een heleboel gebeurd dit jaar.

Vorig jaar rond deze tijd wisten we al dat er een hoop op stapel stond. Ik was mijn eigen onderneming gestart en had grootse plannen. We zouden gaan verhuizen naar een woonboerderij in Doesburg. Het zou het jaar zijn waarin onze oudste verder werd onderzocht om te kijken wat er aan de hand was met hem. Beetje dubieus hoogtepunt, maar het zou wel wat rust gunnen, toch?

Uiteraard komt niet alles wat je plant ook daadwerkelijk uit. Soms valt iets tegen, en een andere keer komt er van de plannen niet zoveel terecht. Dat wil niet zeggen dat alles in het honderd loopt. Als ik er nu op terug denk, zijn er twee enorme hoogtepunten geweest in het afgelopen jaar: de verhuizing naar een boerderij ging door, en ik stopte met mijn werk om een fantastisch leuke baan ervoor terug te krijgen.

Verhuizen naar een boerderij

In mei kregen wij de sleutel van ons nieuwe paleis. We verhuisden van Culemborg, nog relatief onder de rook van de Randstad, naar Doesburg. Randje Achterhoek, zeg maar. We kenden er niemand en hadden geen binding met de regio. Het enige wat we er hadden was ons nieuwe huis.

Eerder hadden we al besloten dat we op zoek wilden gaan naar een boerderij. De kinderen waren nog jong, de rentestanden waren nu laag: waarom niet? Dus we gingen op zoek en werden verliefd op ons nieuwe stekkie. Wat een prachtplek!

De verbouwing is sinds mei aan de gang en hoewel we ons er ietwat op verkeken hebben (het loopt ook gewoon altijd uit) is de bovenverdieping bijna helemaal af en is het huis goed leefbaar. Volgend jaar staat de benedenverdieping op de planning. En ondanks het harde werken, heb ik nog steeds een beetje het gevoel of ik op vakantie ben.

Nieuwe baan

Dat brengt me op hoogtepunt twee: in mei besloot ik te stoppen met mijn baan bij Douwe Egberts. Na bijna zes jaar liep ik voor de laatste keer de poort uit. Ik stopte omdat we inmiddels wisten dat onze oudste ASS had en ik de overgang naar de nieuwe omgeving zo soepel mogelijk wilde maken.

Ik was dus de hele zomervakantie thuis. Maar heel eerlijk: alleen maar thuismoederen, da’s niks voor mij. Dus ik vroeg aan mijn grootste opdrachtgever of ik in plaats van freelance werken in dienst mocht treden. Dat kon, dus sinds september ben ik Content Marketeer voor Oudermatch.nl. Ik ben helemaal gelukkig. Geweldig werk, fijne collega’s, eens per week mag ik naar Amsterdam (het is erg grappig dat ik nu dus uit kijk naar een dag op kantoor werken, in plaats van een dag thuis werken) en ik kan altijd thuiswerken om de jongens zelf op te vangen. Hoe fijn is dat?

Goed, die ene dag dat ik er niet ben hebben we dan een fantastische oppas die kookt en zelfs de vaatwasser aan zet als-ie vol is (zij is een hoogtepunt van 2017 op zichzelf), maar voor de rest kan ik ze ophalen. Net zoals ik dat eigenlijk altijd al voor me zag, in plaats van 4 dagen gebruik maken van de opvang.

Voor mij was 2017 dus een heel goed jaar waar ik met veel plezier op terug kijk.

Facebook Comments

Share this post