Happy momlife

22467703_1996306273981932_7163202661673153520_o
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

2017 hoogtepunt: Van jonge student naar grenzeloze onderneemster

Elke vrijdag geef ik het woord aan iemand die zijn/haar hoogtepunt uit het jaar 2017 deelt. Wat maakte voor hen het jaar tot een groot succes? Ze delen hun verhaal, hun hoogtepunt. Vandaag het woord aan Rianne van The fit explorer. 

Daar sta je dan, met je scriptie in je handen. Uren zweet, liefde, een paar tranen en een bom aan enthousiasme verder. En het leukste? Er staat een vette voldoende in. Dus inderdaad: ik ben geslaagd! Na vier jaar heb ik het voor elkaar gekregen om op mijn 21e een hbo diploma Toerisme & Recreatie op zak te hebben. In één klap, zonder herkansingen, als een van de jongste guppies van de klas. Dat is wel even een trots moment.

En dan komt het volgende. Tuurlijk top dat ik nu school-af ben, maar tegelijkertijd ook lastig. Er is namelijk nog zóveel om te ontdekken. Over mezelf, maar ook over het werkveld. Moet ik nu dan direct een full time baan gaan zoeken? Nee, dat past niet bij mij. Ik heb flexibiliteit nodig. De vrijheid om te reizen en nieuwe dingen te proberen. Het antwoord op de vraag  ‘wat wil ik?’ volgende nog geen twee weken na mijn slagen: mijn eigen bedrijf in content marketing. Niet per sé aansluitend op mijn opleiding  in toeristisch management, maar wel iets waar mijn passie ligt.

Daar sta je dan, met je diploma én je eigen bedrijf in handen. Spijt heb ik tot nu toe niet gehad – het balletje is gelukkig goed gaan rollen en ik kom er maandelijks van rond. Met vallen en opstaan, maar dat hoort erbij. Het is in ieder geval zeker mijn jaar. Ik reis nu de wereld over als reisblogger en content creative en heb de gaafste opdrachten, ook al ben ik niet specifiek als content marketeer afgestudeerd. Natuurlijk gebruik ik de toeristische kennis uit mijn opleiding als specialisatie, maar ik ben van mening dat wanneer je uit je hart en passie werkt, je er wel komt. Daar ga ik wel voor althans!

Facebook Comments

Share this post