Persoonlijk

2016 hoogtepunt van: Kim

Langzamerhand sluipt het einde van het jaar erin en kan ik wel spreken dat 2016 er bijna op zit. Om het jaar in stijl af te sluiten wil ik graag hoogte punten delen van mede bloggers en van mijn lezers. Mijn blognaam is natuurlijk niet voor niks Joy From Joyce. Vandaag deelt Kim van happylittlefox.nl haar hoogtepunt van 2016.

Tja, voor degenen die mij kennen, die raden ongetwijfeld wat mijn hoogtepunt van 2016 was. De geboorte van mijn zoon, staat met stip op nummer 1. Overigens was 2016 een jaar van vele hoogtepunten (waar tegenover natuurlijk ook wat dieptepunten staan), maar volgens mij heb je sowieso heel veel hoogtepunten als je voor het eerst moeder wordt?

Het eerste lachje; de eerste nacht doorslapen (wist je dat er al over doorslapen wordt gesproken als je baby 5 uur achter elkaar slaapt); omrollen; kruipen; de eerste geluidjes (en dan bedoel ik geen huilbuien). Allemaal kleine hoogtepunten. Begin 2016 mocht ik voor het eerst moeder worden en over het algeheel genomen is dat toch één groot hoogtepunt. Waar ik eerst enorm moest wennen aan mijn rol als moeder, kan ik inmiddels al een tijd zeggen dat ik er nu enorm van geniet. De eerste weken stonden echt in het teken van wennen en overleven (ik kan het me nu echt haast niet meer voorstellen) en genieten stond ergens onderin dit rijtje. De keren dat ik hoorde, ‘geniet er nu maar van, voor je het weet is hij groot’ waren niet meer op twee handen te tellen en al die mensen kon ik wel aanvliegen met hun goed bedoelde advies. Want echt genieten is het niet met een baby die eigenlijk de hele dag huilde. Overigens is het ook best gek om hier heel open en eerlijk over te zijn, kwam ik achter, mensen verwachten toch een blauwe wolk. Ik snapte toen oprecht niet waarom mensen deze moeilijke perioden altijd verzwijgen. Maar ook dat snap ik nu. We hebben het nu zo leuk samen en ik geniet van elk stapje die hij maakt in zijn ontwikkeling. Het is allemaal een groot feest en die eerste tijd? Joh, dat ben ik allang weer vergeten! Ik heb het er niet meer over en vertel eigenlijk ook alleen nog over de positieve dingen! En dat meen ik ook oprecht, want ik vind het moederschap geweldig! En al die mensen die zeiden, geniet er van, ook die snap ik nu zo ontzettend goed. Waar is mijn kleine babytje gebleven?

Kortom, de geboorte van mijn zoon en het moederschap zijn voor mij dé hoogtepunten van 2016!

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

3 Comments

 • Reply Jessica

  Lijkt me een fantastisch hoogtepunt.

  19/10/2016 at 12:45 pm
 • Reply Lilian

  Heel herkenbaar. Ben blij voor jullie dat jullie je weg hebben gevonden en nu vooral genieten.

  19/10/2016 at 2:41 pm
 • Reply Renate

  Ik ben ook net moeder geworden en herken je verhaal zo (al heeft onze zoon nog niet doorgeslapen). Ik vond de eerste weken echt zo heftig (en we hebben niet eens een huilbaby)! Inmiddels begonnen we steeds meer een hecht gezin te worden en elkaar steeds beter te leren kennen. Nu begint het genieten inderdaad pas!

  19/10/2016 at 5:41 pm
 • Leave a Reply