Persoonlijk

2016 hoogtepunt van: Pauline

Langzamerhand sluipt het einde van het jaar erin en kan ik wel spreken dat 2016 er bijna op zit. Om het jaar in stijl af te sluiten wil ik graag hoogte punten delen van mede bloggers en van mijn lezers. Mijn blognaam is natuurlijk niet voor niks Joy From Joyce. Vandaag deelt Pauline van voormijnkleintje.nl haar hoogtepunt van 2016. Eentje waar veel moeders zich in kunnen herkennen denk ik.

2016, afscheid van de tropenjaren

Daar ging ze dan, met een stralend koppie, twee staartjes en een rugtasje liep ze voor me uit. Wat had ik hier naar uitgekeken. Alle drie mijn kleintjes naar school! Na acht jaar dag in, dag uit zorgen voor mijn nageslacht, laat ik het nu voor een deel over aan de juf.

Een mijlpaal. De tropenjaren zijn voorbij. We hebben het gered. Zeeën van vrije tijd heb ik voor me liggen, ik ga eindelijk toekomen aan het schilderen van de kozijnen. Aan het bingewatch-en van die ene netflix serie en aan het ongestoord bloggen. Oh en niet te vergeten: mijn huis blijft eindelijk eens langer dan een uur netjes!

Ja wat een hoogtepunt had dit moeten zijn. Maar al snel blijkt het een keerpunt, misschien zelfs een dieptepunt. Het schrijven van een artikel duurt twee keer zolang, waar is mijn inspiratie? Voor Netflix kijken is het veel te mooi weer en dat huis schilderen? Wie heeft daar nou tijd voor? Het enige wat lukt is een schoonhuis, o nee, toch niet…

Het afscheid nemen valt me zwaar. Niet het afscheid nemen bij de deur van de klas, maar het afscheid van de tropenjaren. De jaren dat de kleintjes mij te pas en te onpas nodig hadden. De jaren van slechte nachten, van peuterdriftbuien, van babyhandjes om mijn nek, van verschrikkelijk lange en onduidelijke verhalen. Wat ga ik dit missen. Ik mis het gekwebbel, ik mis de misvormde woorden en zinnen. Ik mis de ochtenden samen op de bank. Ik mis het spontane dutje midden op de dag. Ik mis mijn kleintjes om me heen.

2016, het jaar dat ik de deur van de magische, hysterische, fantastische fase van jonge moeder zijn sluit en de deur van de fase die schoolmoeder heet open.

Dág tropenjaren! Ik mis je, nee maar écht!

Volgende week een nieuwe mama die haar hoogtepunt deelt. 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

5 Comments

 • Reply Lilian

  Het zal als een leegte om je heen zijn, ik kan het mij wel voorstellen!

  05/10/2016 at 7:25 am
 • Reply Marije

  Doei tropenjaren! Ik weet nog dat mijn zusje, het laatste kind van mijn ouders, naar school ging. Ik geloof dat mijn moeder harder huilde dan mijn zusje, want oh wat had ze het moeilijk met dat lege nest 🙂

  05/10/2016 at 8:07 am
 • Reply Tineke

  Het zijn best mooie jaren <3 Maar vaak zie je zoiets pas als het achter de rug is..

  05/10/2016 at 8:22 am
 • Reply Pauline

  Leuk Joyce, bedankt voor het plaatsen!

  05/10/2016 at 9:16 am
 • Reply Jessica

  Mooi geschreven Pauline! Succes met het loslaten van de tropenjaren.

  05/10/2016 at 11:08 am
 • Leave a Reply