Persoonlijk

2016 hoogtepunt van: Joyce

Langzamerhand sluipt het einde van het jaar erin en kan ik wel spreken dat 2016 er bijna op zit. Om het jaar in stijl af te sluiten wil ik graag hoogte punten delen van mede bloggers en van mijn lezers. Mijn blognaam is natuurlijk niet voor niks Joy From Joyce. Vandaag deelt Joyce van enjoycelife.nl haar hoogtepunt van 2016. 

Het eerste half jaar van 2016 is een periode waar ik liever niet aan terug denk. Ik zat nog in een rolstoel door mijn Lupus, was behoorlijk afhankelijk van anderen en ik had veel pijn. Ook overleed mijn liefste oom, iets waar ik nog veel gemis en verdriet van voel. Maar gelukkig is het tij gekeerd. Vanaf juni werd het alleen maar beter.

Samen met mijn vriend ging ik op vakantie, daar durfde ik weer op een elektrische fiets te stappen en in totaal hebben we in iets meer dan een week 130 km gefietst. Wat een succesmoment! Een maand later begon ik met revalideren. Het was eindelijk tijd om weer het vertrouwen in mijn lijf terug te krijgen en mijn energiebudget beter te gebruiken. Beginnen aan de revalidatie vond ik het dood eng. Nieuwe mensen, gaan bewegen en dingen doen… En waar moest ik mijn tijd vandaan halen om alle andere dingen ook nog te doen? Gelukkig viel het allemaal mee en heb ik hele leuke mensen ontmoet, met wie ik nog steeds contact heb. Ook het bewegen ging geleidelijk aan steeds beter en makkelijker, daardoor kon ik in de vijfde week van de revalidatie al op de fiets er naar toe. Zo’n 9 à 10 km heen en terug.

Nu, bijna een maand na de laatste dag van het proces, fiets ik weer overal heen en kan ik weer heel veel zelf. Ook een dagje winkelen en een stukje wandelen gaat weer. Natuurlijk moet ik nog wel opletten hoe ik mijn energie verdeel en kan ik echt niet alles wat ik voor de revalidatie kon, maar het gaat zoveel beter! Ik had me echt geen beter einde van dit jaar kunnen wensen.

Ik sport nog steeds twee keer per week in het revalidatiecentrum, fiets bijna dagelijks, kan weer naar mijn vriendje en nog het fijnste van alles : ik ben een ander mens geworden.  Het genieten van de kleine dingen is weer terug, ik doe meer moeite voor mezelf en kom meer voor mezelf op. En ik doe vooral dingen die ik leuk en belangrijk vind, niet per se wat anderen verwachten of wat ‘moet’.

Op naar 2017! Ik kan niet wachten!

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

No Comments

Leave a Reply