Persoonlijk

2016 hoogtepunt van: Jessica

Langzamerhand sluipt het einde van het jaar erin en kan ik wel spreken dat 2016 er bijna op zit. Om het jaar in stijl af te sluiten wil ik graag hoogte punten delen van mede bloggers en van mijn lezers. Mijn blognaam is natuurlijk niet voor niks Joy From Joyce. Vandaag deelt Jessica van lifebyjess.nl haar hoogtepunt. 

Misschien een heel gek hoogtepunt, maar het is iets waar ik het hele jaar mee bezig ben geweest en echt naar toe heb geleefd en waar ik voorlopig nog niet klaar mee ben. En helaas was het niet iets leuks, maar ben ik nu wel ontzettend blij dat het mogelijk was en ik het heb laten doen.

Begin februari begon bij mij de pijn in mijn onderrug. Niks geks, want ik heb wel vaker last van mijn onderrug en dit trekt met een week of 2 weken weer weg. Helaas was dit nu niet het geval, de pijn bleef en werd ook wel erger. Ik ben naar een chiropractor geweest en heb daar 7 behandelingen gehad. Totdat ik na 7 behandelingen dacht, dit gaat niet beter worden hierdoor!

Ik was geen enkele dag meer pijnvrij. Er moest iets anders zijn wat mij zou helpen om geen last meer van mijn rug te hebben. Zo ben ik, begin mei, terecht gekomen bij een fysiotherapeut die dry-needling behandelingen doet. Zou dit mij helpen? Ik had al mijn hoop hierop gevestigd. Na 2 behandelingen zei mijn therapeut, het lijkt me verstandig dat je naar de huisarts gaat, want volgens mij heb je een hernia!

Ik heb een rug hernia

Zo kwam die even binnen, er volgde een afspraak met de huisarts en ik kreeg een verwijzing richting de rugpoli in het ziekenhuis. De huisarts had op de verwijzing gezegd dat ze twijfelde of ik een hernia had. Begin juni zat ik in de wachtkamer van de rugpoli, daar ben ik onderzocht door een fysiotherapeut en door de orthopeed. Ja mevrouw, het is dat ik officieel een MRI scan nodig heb om een hernia van te stellen, maar ik ben er bijna zeker van dat u er een heeft.

Eind juni kreeg ik de uitslag, inderdaad een hernia. Een operatie werd mij aangeraden door de orthopeed. Eenmaal hierover nagedacht heb ik me op de wachtlijst laten plaatsen. Zo kon ik niet verder leven, ik was al minder gaan werken en ben uiteindelijk helemaal gestopt met werken. Donderdag 8 september was het zover, ik ging onder het mes om de hernia te laten verwijderen.

Het normale leven weer oppakken

Na ontzettend veel pijn voor de operatie, was ik na de operatie direct van de herniapijn af. De uitstraling naar mijn been was weg!

Nu ben ik 2x per week aan het trainen met mijn fysiotherapeut en begint het “normale” leven weer, vanaf half november ben ik weer aan het opbouwen op het werk en ik voel me echt goed. Sommige dingen doen nog wel snel zeer aan mijn rug, zoals te lang zitten of te lang staan, maar verder ben ik echt ontzettend blij dat ik deze operatie heb gehad en dat hij zo goed uitgepakt heeft bij mij!

Zo heeft de hernia vanaf begin februari onderdeel uitgemaakt van mij leven, en is de operatie in september echt het hoogtepunt van dit jaar, eindelijk van de herniapijn verlost! Nu ben ik met veel positieve energie aan het herstellen!

Liefs Jessica

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

1 Comment

  • Reply Bregje

    Oh wat heftig! Gelukkig ben je goed opgevangen door de artsen en nu eindelijk van de pijn af!

    23/11/2016 at 9:52 am
  • Leave a Reply