Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

#18 Het boodschappenlijstje van…Yvette

Donderdag is boodschappen donderdag! Vandaag de beurt aan Yvette, blogger moeder en vrouw van. Ze zijn met z’n drietjes en hebben een boodschappen budget tussen de 50-60 euro. Benieuwd of het gelukt is? Lees snel verder.

Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt etc.)
Hi, ik ben Yvette, ik woon in Noord-Brabant en ik ben 35 jaar. In het dagelijks leven ben ik bezig met mijn eigen blog SpillMyTea.com en ben ik een startende ondernemer als Virtueel Assistent. Mijn gezin bestaat uit mijn man Rick, mijn dochter van anderhalf en een kat. Boodschappen doen, doen we altijd gezellig met z’n allen (goed, zonder onze kat) en we vinden het ook echt leuk. We proberen de kosten van de boodschappen elke week tussen de 50 en de 60 euro te houden. Dat is niet heel veel en het is dan ook best een uitdaging!

Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop?
Elke week plannen we wat we de week daarop gaan eten, meestal op zondag, wanneer we ook de boodschappen doen. Als het niet uitkomt, doen we op maandag de boodschappen. Normaal gesproken staat er op maandag, woensdag en vrijdag altijd vast aardappeltjes, vlees en groente op het menu. Deze week is het iets anders ingedeeld, omdat dat voor ons even beter uitkomt. Deze week staat het volgende op het menu:

Maandag: Surinaamse nasi
Dinsdag: Stamppot met knolselderij en andijvie en gehaktballetjes met jus
Woensdag: Broccoli, aardappelpuree met rozemarijn en knoflook en chipolataworstjes
Donderdag: Pasta Pesto met kip, champignons en gegrilde paprika.
Vrijdag: Gekookte aardappeltjes met jus, groente en saucijsjes
Weekend: Dan zijn we weg en eten we niet thuis.

Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?
Wij gaan voor de boodschappen altijd naar verschillende winkels. Soms omdat sommige dingen daar gewoon lekkerder zijn, maar meestal om zo goedkoop mogelijk uit te zijn. Ook hebben we een abonnement op een groententas die we elke week ophalen. Daar zitten dan verse groenten in, van een lokale boerderij.

LIDL: Melk – Vanillevla – Yoghurt – Groene pesto – Zak gemengde groenten diepvries – Prei – Leverworst – Kipfilet – Gepelde tomaten – Bananen – Aardappelen – Blok jonge kaas – Berlinerworst – Bruine bollen – Keukenrollen

JUMBO: Aardappelpuree – Knolselderij – Gemengd gehakt – Aardbeien – Plakken jonge kaas – Thee

SLAGER: Sauzijcen – Achterham – Ontbijtspek

BAKKER: Brood

GROENTENTAS ABONNEMENT: Andijvie, Sla, Courgette, Aardappelen, Kastanjechampignons

Hoeveel heb je uitgegeven?
Alles bij elkaar hebben we €52,05 uitgegeven. Hartstikke netjes!

Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?
Als het goed is hebben we alles, al halen we vlak voor het weekend nog wel iets lekkers meestal. Maar in principe hebben we alles nu in huis voor de hele week.

Wil jij ook eens delen wat je hebt uitgegeven bij je weekboodschappen? Dat lijkt mij in ieder geval super leuk! Je mag mij mailen via: hello@joyfromjoyce.nl.

Facebook Comments

Share this post