Happy momlife

turned on black samsung smartphone between headphones
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

13 dingen die ik doe met mijn smartphone

Waar ik ben, daar is meestal mijn telefoon ook . Het zou eigenlijk best goed zijn als ik hem af en toe ook eens weg kon leggen. Maar als ik me bedenk waar ik het apparaat allemaal voor gebruik, is het eigenlijk helemaal niet zo gek dat ik hem zo vaak in mijn handen heb. Deze 15 dingen doe ik met mijn smartphone!

turned on black samsung smartphone between headphones

De dingen die ik doe met mijn smartphone

1 Sociale contacten onderhouden

‘Ik stuur je straks wel even een appje!’, klink het vaak als ik snel weg moet maar nog wel even wat moet bespreken met een vriendin/moeder van het schoolplein of familielid. Het grootste deel van mijn sociale contacten houdt ik bij via een app. Ik vind het ideaal dat ik op deze manier mensen makkelijk kan bereiken. Als ik iets belangrijks te melden heb, maar vaak ook om even lekker te kunnen lachen.

2 Fotograferen

Als moeder maak ik bijna de hele dag door foto’s van mijn kuiken. Ik vind het geweldig om zoveel mogelijk vast te leggen van onze kinderen. Ik merk dat smartphones die nieuw uitkomen, uitgerust zijn met een steeds geavanceerdere camera. Zo kwam in maart de Samsung S22 uit, je kunt de Samsung s22 kopen bij Tele2 In de Samsung S22 zitten drie camera’s op de achterkant. Die doen veel denken aan de camera’s van de S21, al zijn er ook verschillen. Zo heeft de hoofdcamera een hogere resolutie gekregen van 12 naar 50 megapixel. Volgens Samsung betekent deze keuze dat je betere foto’s kan maken in het donker. De S22 beschikt daarnaast over een 12 megapixel-groothoekcamera om een wijder deel van de omgeving vast te leggen en een 10 megapixel-zoomcamera. Met die camera kun je volgens Samsung drie keer optisch zoomen, dus het beeld dichterbij halen zonder dat de beeldkwaliteit achteruitgaat. De S21 kan dit ook. In het scherm van de S22 zit een klein gaatje. Daar is een 10 megapixel-selfiecamera in geplaatst. Met deze telefoon hoef je dus geen camera meer mee te nemen als je op pad gaat.

3 Werken

Blogger/content creator ben je 24 uur per dag, 7 dagen per week. Eigenlijk sta ik altijd ‘aan’ en houd ik mijn ogen en oren open voor blogonderwerpen of toffe dingen die ik kan delen op social media. Ook daar komt mijn telefoon goed van pas. Ik gebruik ‘notities’ vaak om snel wat ideeën te noteren. Natuurlijk maak ik vaak stories op Instagram.

4 Afspraken noteren

Ik gebruik nog een papieren agenda, waar ik echt niet zonder kan. Maar sinds kort ben ik ook aan het kijken of het mij lukt om een digitale agenda te gebruiken. Zoals je kon lezen maak ik veel gebruik van mijn telefoon, en zo heb ik altijd mijn afspraken bij me.

5 Mailen

Eigenlijk gebruik ik mijn mail alleen nog maar privé. Zakelijk was ik namelijk teveel met mijn mail bezig. Maar sinds kort staat hij weer op mijn telefoon. Als ik niet bij mijn laptop kan vind ik het toch fijn om even te kunnen kijken wat voor mails ik allemaal binnen heb gekregen en dan kan ik eventueel de mails direct beantwoorden.

6 Muziek luisteren

Hiervoor gebruik ik mijn telefoon denk ik wel heel vaak. Ik koppen de draadloze speaker er aan en geniet veel van muziek. Het helpt mij heel goed met schoonmaken. haha!

7 Bellen

Deze staat lang niet op de eerste plaats, want wie gebruikt er zijn telefoon tegenwoordig nog om te bellen? Nou, ik bel natuurlijk weleens maar niet zo heel erg vaak. Ik bel eigenlijk alleen als ik snel antwoorden moet hebben of als het echt niet anders kan!

8 Bankzaken regelen

Even een tikkie sturen, of via de bankieren-app wat geld overmaken of controleren of iets al is bijgeschreven. Het is tegenwoordig zo makkelijk! Ik gebruik voor internetbankieren eigenlijk nog bijna uitsluitend mijn telefoon in plaats van de laptop.

9 Het weer checken

Hier ben ik echt lichtelijk verslaafd aan haha! Ik ben altijd bezig met het weer van de dag erna en vooral als we op vakantie gaan. Mijn favoriete app hiervoor is buienalarm, deze is het meest accuraat waardoor ik niet snel met natte kleding op het werk aan kom haha!

10 Navigeren

Wij gebruiken alleen nog maar onze telefoons om te navigeren. Niet alleen grote stukken met de auto, maar ook onbekende straten in ons dorp zoek ik op samen met mijn telefoon haha! Al krijg ik het voor elkaar om dan nog weleens de verkeerde kant op te lopen…

11 Het nieuws volgen

Dit doe ik tegenwoordig zo min mogelijk, ik krijg er namelijk wel vaak een negatieve vibe van.

12 Filmpjes kijken

Ik heb er nauwelijks tijd voor, maar heel af en toe kijk ik YouTube-video’s op mijn telefoon. Of ik laat de kinderen een filmpje kijken op mijn telefoon. Bijvoorbeeld als we ergens langer moeten wachten dan verwacht.

13 Boeken luisteren

Eén van mijn favoriete bezigheden is het luisteren en lezen van boeken. Ik kan uren in huis bezig zijn met mijn koptelefoon op en mijn boeken aan. Heerlijk!

Er zijn vast nog wel wat dingen te noemen waar ik mijn telefoon voor gebruik, maar ik hou het voor nu bij deze vijftien. Waarvoor gebruik jij je smartphone het meest?

Facebook Comments

Share this post