Persoonlijk

10x ontzwangeren tag

Onlangs kwam ik op de blog van Nicole de tag 10x ontzwangeren tegen bedacht door Sheila. Omdat ik nu natuurlijk volop aan het ontzwangeren ben leek het mij wel leuk om deze in te vullen.

 • Hoe lang geleden is het dat je kindje is geboren?
  Als dit blog online kom is Fleur bijna 11 weken oud.
 • Is jouw kraamweek gelopen zoals je had gehoopt/verwacht?
  Nee eigenlijk helemaal niet! Ik had vanaf dag twee al klachten tijdens het voeden, maar ik wilde wel graag doorzetten. Een paar dagen later kreeg ik er een borstontsteking bij waardoor ik hartstikke ziek werd en nog een paar dagen later kreeg ik de griep. Tijdens de kraamweek heb ik heel weinig kunnen genieten, maar gelukkig werd ik op de laatste dag beter en kon ik vanaf dat moment wel lekker genieten. Ook onze kraamzorg zorgde ervoor dat alles goed liep en dat ik de juiste zorg kreeg. 
 • Waar heb je op dit moment behoefte aan?
  Een avondje uit, niet eens op stap ofzo hoor maar gewoon even een wijntje drinken (dat kan nu ik geen bv geef al weer lekker!) en kletsen met vriendinnen. Stiekem vind ik het wel een voordeel van flesvoeding dat ik nu al de vrijheid heb om te gaan en te staan waar ik wil. Terwijl Robert de zorg voor de kindjes over kan nemen. Met borstvoeding is dat toch wel wat lastiger. Maar helaas is het er nog niet van gekomen door de onrust die Fleur heeft, zo zielig!
 • In welk opzicht ben je veranderd nu je moeder bent?
  Ik merk nu Fleur er is ik meer op zoek ben gegaan naar een ritme voor mezelf. Ik moet natuurlijk een bedrijf combineren met een gezin van 3 kinderen en een huis dat schoon gehouden moet worden. Dit had ik bij de anderen kinderen toch minder, maar moet ik nu toch wel echt hebben. Ook ben ik een stuk onzekerder, maar dat heeft allemaal te maken met haar Reflux.
 • Wat valt je zwaar in deze periode van ontzwangeren?
  Deze keer valt het mij zwaar hoeveel zorgen ik eigenlijk om Fleur heb en om de hele situatie van haar. Ze heeft gewoon vaak pijn en dat is mega zielig en ik zit soms met mijn handen in het haar wat ik met haar moet doen.
 • Hoe combineer jij je werk en ouderschap samen en hoe ervaar je dat?
  Ik werk op de momenten dat de kinderen slapen of rustig spelen. Wanneer Fleur dan onrustig is werk ik met een draagdoek of draagzak op mijn buik. Niet de meest ideale situatie, maar het werkt.
 • Hoe ben je nu ten opzichte van je ‘oude ik’?
  Ik ben blij dat ik weer de oude ik ben en niet meer hormonale Joyce die ik was voor de bevalling. Wat een ellende was dat zeg en wat keek ik uit naar het moment dat ik mezelf weer een beetje ging zijn.
 • Hoe gaat het lichamelijk met je?
  Mwa ik heb aardig wat bloedingen gehad en nog regelmatig dat ik wat bloedverlies heb. Ook mijn bekken doen nog regelmatig pijn waardoor ik niet veel kan qua lopen. Ik merk dat het weer hier ook wel invloed op heeft helaas.
 • Wat is het meest veranderd in je leven sinds de geboorte van je kindje?
  Drukte! Haha jeetje ik had niet verwacht dat een derde kindje zo druk ging zijn. Ik heb voor het eerst dat ik soms niet meer weet wanneer ik voor het laatst gegeten heb haha! Het ritme hiervoor zal wel weer komen, maar is er nu nog niet.
 • Wat wil je na 9 maanden na de geboorte van je kind ook gedaan/bereikt hebben?
  Weer een goed ritme hebben gevonden voor ons gezin, mijn werk en daarbij ook nog één keer of vaker in de week sporten. Ik wil deze keer minder doelen stellen qua afvallen, want hoe het allemaal gaat dat zie ik nog wel. Mijn lijf moet de tijd hebben om te ontzwangeren en dat duurt 9 maanden tot 1 jaar. Daarna wil ik gaan voor een fit lichaam dat past bij mijn figuur en mijn leven. Maar eerst maar eens focussen op het gezin en zorgen dat er een ritme in dit huishouden komt dat voor iedereen prettig is.
Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

1 Comment

 • Reply Sheila

  Wat leuk dat je mijn tag hebt overgenomen! Ik hoop dat je inmiddels geen klachten meer hebt met je bekken. Ik zelf merk vooral dat ik nog steeds een emo kip ben. Ik kan om alles huilen.

  12/01/2018 at 11:28 am
 • Leave a Reply