Happy momlife

shutterstock_516771487
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

10 gedachtes tijdens de ochtendspits

Iedere ochtend is het eigenlijk weer het zelfde. Ik ben absoluut geen ochtendmens en functioneer vaak pas nadat ik mijn kop koffie op heb. Hier heb ik pas tijd voor nadat de eerste helft van het gezin de achterdeur achter zich dicht gooit. Tot die tijd ben ik druk met het regelen van ons gezin en het negeren van alle prikkels om mij heen haha!  Toch komt het iedere ochtend weer goed de kid weten inmiddels dat ik niet zo’n ochtend mens ben en houden hier waar ze kunnen rekening lijkt het wel haha! Ik heb een week lang bijgehouden wat mijn gedachten waren tijdens de ochtendspits en heb de 10 meest voorkomende gedachtes hieronder genoteerd. 

  1. Oh crap ik blijf alweer veel te lang liggen – Ik ben echt geen ochtend mens en eruit komen is al helemaal een ramp. Toch probeer ik wel de kinderen voor te zijn, zodat ik vel dingen al in alle rust klaar kan maken. Zoals hun brood bijvoorbeeld.
  2. Niet tegen mij praten ik heb nog geen koffie gehad – Ik ben iemand die dus rust nodig heeft ’s ochtends, maar ik heb een mini meisje die vanaf dat ze haar ogen open doet op standje paraat staat en dit ook duidelijk laat merken door alles te vertellen wat ze de afgelopen weken heeft meegemaakt. Hush baby sst mama heeft nog een beetje stilte nodig.
  3. Waar zijn nu weer haar schoenen? – Ook zoiets, ik ben iedere ochtend Sofie haar schoenen kwijt. Ik dacht hier een vaste plek voor te hebben, maar dit blijkt in de praktijk toch iets anders te werken helaas.
  4. En zijn tas? Waarom ligt ie niet op de vaste plek – En dan nog zo’n ding Aron zijn tas, schooltas, gymtas en zwemtas. Ze liggen meestal op dezelfde plek, maar soms bedenkt de man des huizes dat het toch ergens anders moet liggen (of hij heeft het al ingepakt.) niet handig voor mijn ochtendstress.
  5. Tempo…kan niet langer met je praten tempoo tiktaktiktak.. – Tempo zit er bij mijn kinderen ’s ochtends nog niet in.
  6. Koffie ik ruik koffie – Dit is zo’n fijne geur. Tijdens het smeren van de boterhammen ruik ik het al mijn lekkere nespresso apparaat maakt voor mij een heerlijk kopje koffie.
  7. Ooo gaat het zo’n dag worden – Geen aanvulling nodig toch?
  8. Niet te lang douche – Als ik ’s ochtends onder de douche sta sta ik er echt te lang onder vooral in de winter. Maar ik moet ’s ochtends douchen anders voel ik mij de rest van de dag mega vies.
  9. Waarom luisteren ze nooit? – Jassen aan! Schoenen aan! Het klinkt allemaal zo makkelijk, maar het komt soms (meestal) niet binnen hoor!
  10. Zo dat heb ik weer mooi geflikt – Als iedereen op tijd op plek van bestemming is ben ik tevreden en hebben wij het weer gehad voor een dag. Op naar morgen, nieuwe ronde nieuwe kansen.
afbeelding via shutterstock
Facebook Comments

Share this post