Happy momlife

img_6380
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

10 dingen die je echt niet mag vergeten voor je op autovakantie gaat

Voor een deel zal de vakantie er al op zitten, maar voor een ander groot deel is het net begonnen of moet het nog beginnen. In juni hadden wij een extra week vakantie en gingen wij al op reis richting Frankrijk, wat een toffe vakantie was dat zeg! Voor het eerst gingen wij een lange autoreis maken en daarvoor trof ik wat voorbereidingen. Er zijn namelijk dingen die je echt niet mag vergeten als je op auto vakantie gaat.

  1. Een geschikte autostoel  – Binnen Europa zijn er in sommige landen andere regels wat betreft een autostoeltje. In Nederland hebben wij ongeveer de zelfde regels als in Frankrijk, maar ik moest toch nog een stoel met rugleuning voor Aron in de auto zetten.
  2. Vuilniszakjes –Ze zijn handig voor van alles, denk aan rommeltjes bijvoorbeeld of wat dacht je van kinderen die opeens ziek worden. Ik kan niet zonder die dingen en bij iedereen ligt er eentje in de buurt, zodat ze hem kunnen gebruiken voor wat dan ook.
  3. Een Buggy – Wij konden ook echt niet zonder onze buggy. Doordat Sofie ziek werd zat ze er vaak in en als Sofie er niet in zat dan was ie wel in gebruik door Fleur. Ook tijdens de rit bij een pauze pakten wij hem er vaak even uit, zodat ze daar in kon zitten tijdens een lunch of ontbijt bijvoorbeeld.
  4. Benzine – Beetje flauw hé maar hier kun je ook echt niet zonde tijdens je autoreis, benzine, diesel of gas! Oh en wat dacht je van een goede autoverzekering, een wegenwachtservice en je auto moet natuurlijk APK geschikt zijn. Kijk dan ook direct even naar de eisen voor je auto, in Frankrijk mogen je banden bijvoorbeeld niet beschadigd zijn.
  5. Eten & drinken – Nog zoiets, tijdens de rit is het handig om kleine hapjes aan te bieden. Ten eerste is het lekker en ten tweede zorgt het ervoor dat je misselijkheid tegen gaat. Niet te veel snoepgoed, maar eerder hartige dingen, zoals bijvoorbeeld brood. Qua drinken hadden wij voornamelijk flesjes gekoeld water.
  6. Zonneschermen – Wij hebben ze standaard in onze auto zitten, wij kochten onze auto op deze manier. Super handig! Tijdens de zomer zitten ze standaard omhoog en hebben de kinderen even geen keus. Ik wil namelijk geen snik hete auto hebben.
  7.  Activiteiten – Kinderen moet je bezig houden tijdens de auto rit. En dat hoeft echt niet perse met een iPad. Je hebt genoeg leuke troepjes waar kinderen zich uren mee kunnen vermaken tijdens de autorit.
  8. Een gevulde luiertas – Ha dit is ook wel handig. Zo hadden wij er geen billendoekjes in gedaan en lagen de andere billendoekjes onderin de kofferbak. Handig? Absoluut niet! Zorg ervoor dat alles in je luiertas zit en van sommige items zelfs wat extra’s.
  9. Belangrijke passen – Wat ook handig is, is om belangrijk pasjes, zoals id kaarten en paspoorten bij de hand te hebben. Net als bankpassen en contact geld. Vergeet het contant geld vooral niet! Tijdens onze vakantie was er een maestro storing waardoor wij een hele ochtend niet konden pinnen en dat terwijl wij net door ons contante geld heen waren. Neem dus ruim voldoende mee.
  10. Verplichte auto items – In Frankrijk moesten wij verplicht voor iedereen gele hesjes, een gevarendriehoek en een alcoholtest in de auto hebben. Dit is daar verplicht en dit is verschillend in diverse landen. Kijk goed rond wat je mee moet nemen tijdens je auto rit.

Heb jij nog een fijne aanvulling op dit lijstje? Laat het weten! 

Facebook Comments

Share this post