Happy momlife

geld besparen
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

10 dingen die ik niet meer koop om geld te besparen

Naast het besparen van geld proberen wij hier in huis ook bewustere producten te kopen. Zo gaan wij steeds meer biologisch vlees eten en eten wij minimaal 2 keren per week maaltijden zonder vlees (zonder maaltijdvervangers). Ik bespaar dus en probeer ook nog eens op het milieu te letten. Dat kan prima samen. Ik deel 10 dingen die ik niet meer koop om geld te besparen. 

  1. Nieuwe telefoons – Oké dit is niet alleen een kwestie van geldbesparing, ik ben het ook niet waard. Ik strooi met telefoons, en koop daardoor sinds een aantal jaren refurbished iPhones. Dit werkt voor mij prima en ik zie er niet eens aan dat het een al gebruikte telefoon is. Zeker een aanrader.
  2. IJskoffie – Ik ben er dol op! Maar heel eerlijk? Het is best zonde van je geld. Afgelopen zomer maakte ik zelf ijskoffie en deze is ten eerste goedkoper en ten tweede ook nog eens gezonder. Win win dus!
  3. Scheerschuim – Ook zo’n dingetje.. Ik heb het vroeger toen ik thuis woonde wel gebruikt. Maar vanaf dat ik op mezelf woon koop ik het niet. Ik gebruikte eerder altijd baby zeep en tegenwoordig gebruik ik gewoon mijn eigen zeep.
  4. Tampons en maandverband – FREE BLEEDING! Nee hoor grapje! Ik gebruik nu bijna een jaar een menstruatiecup en dat bevalt mij heel erg goed. Ik lek nooit door en voel me veel comfortabeler. Op dit moment ben ik een andere soort menstruatiecup aan het testen die goedkoper is in de aanschaf. Komt dus nog online! Ik heb trouwens wel altijd een doosje tampons en maandverband als backup maar gebruikt het niet, waardoor ik het niet meer hoef te kopen.
  5. Groente en fruit buiten het seizoen  – Vorig jaar heb ik ieder seizoen (zomer, herfst, winter, lente) een overzicht gedeeld met groente en fruit die het goedkoopst zijn op dat moment. Sinds ik dit overzicht handig op papier heb (ik heb ze uitgeprint en gelamineerd) maak ik keuzes op basis van het seizoen. Het is goedkoper en de producten die je koopt zijn vaak milieu vriendelijker gegroeid. (zonder kassen en vliegtuigen etc).
  6. Merk producten – Er is niet echt iets dat ik koop wat van een bepaald merk is. Ik koop meestal de budget versie of de eigenmerk variant. Dit scheelt enorm veel geld en is vaak net zo goed. Af en toe verwen ik mezelf met een Coca Cola, maar door budget cola te kopen ben ik wel van mijn cola verslaving af. Win win!
  7. Flesjes water – Dit is toch eigenlijk zonde van het geld? Hier in het noorden is het water goed genoeg om te drinken vanuit de kraan. Het is daarom heel erg zonde om te kopen in de winkel. Ik heb trouwens wel gehoord (n.a.v. een andere blogpost) dat je blijkbaar niet overal in Nederland goed kraanwater hebt.
  8. Kant – en – klaar maaltijden & maaltijd pakketen – Kant en klaar maaltijden vind ik echt niet lekker, van die kleffe maaltijden die je even moet opwarmen bah! Daarnaast vinden wij altijd dat er te weinig groente bij zit en dan maak ik het toch liever zelf. De maaltijd pakketten van Knorr aten wij in het verleden wel, maar zijn wij mee gestopt, omdat het zelf maken van deze gerechten zoveel lekkerder is. Zonde van je geld en ook nog eens ongezond.
  9. Plastic tasjes – Ik heb ALTIJD een tas in mijn tas om boodschappen of andere aankopen in mee te nemen. No way dat ik een plastic tas moet kopen bij een winkel. Zonde van mijn geld!
  10. Voorgesneden groente en fruit – Ook zo iets wat eigenlijk mega zonde is van je geld. Van die handige zakken met groente die al gesneden zijn, of van die pakjes met gesneden fruit. Handig dat zeker, tijd besparend dat zeker. Maar vaak 2 x zo duur.

Nog een handige tip is om te consuminderen of eigenlijk is dit het beste begin. Koop jij ook bepaalde dingen niet om geld te besparen?

Facebook Comments

Share this post